Nyheder – Jordbær 2021

Nu findes der nogle jordbær nyheder der egner til de kommende sæsoner. En af dem hedder VERDI og kommer fra Hollandske Fresh Forward. VERDI er en ganske tidlig sort med meget frisk og vegetativ vækst. Bærrene er meget kompakte og saftige med en fin jordbærsmag. Den har oprette blomsterstande og dermed lang høstperiode. Denne sort egner sig lige godt til store avlere med lang transport som til avlere der vil have et godt bær til sin gårdbutik. VERDI er en sort som vi syntes du skal prøve.

En anden spændende sort er GLORIELLE, fra den Tyske bærforædler Stefan Kraege. Det er en meget tidlig sort som har sine blomster under bladmassen. Dette betyder at blomsterne er bedre beskyttet imod frost end hvis blomsterne havde siddet højt. Smagen er vældig god og bærrene er fine med en klar rød farve. Denne sort bør absolut afprøves, specielt hvis du leverer til lokale butikker eller har hjemmesalg. Sorten bør ikke lagres i flere dage.

I sæsonen 2021 får vi også en lidt større afprøvning af en tidlig sort fra Hansabred i Tyskland som hedder RENDEZVOUS. Sorten har et godt omdømme i Nordtyskland og det skal blive spændende at se om sorten også passer til dyrkning i Danmark. Vil du prøve noget nyt i det tidlige segment så er RENDEZVOUS et godt alternativ.

For mere information kontakt din sælger.